Om Framtec

Framtec konstruerar och vidareutvecklar standardmaskiner till råsorteringar, justerverk, ströläggare och paketmaskiner till sågverksindustrin. Om- och tillbyggnad i befintliga anläggningar är vårt huvudsakliga verksamhetsområde men vi kan även genomföra större projekt såsom kompletta ströläggare och sorteringslinjer.

Målsättningen är att erbjuda sågverksindustrin högt automatiserade och tillförlitliga produkter som på ett effektivt och säkert sätt ökar våra kunders produktivitet. Hög personsäkerhet i kombination med produktivitet genomsyrar alla projekt.

Vår filosofi kring verksamheten är att vara en liten, slimmad och flexibel organisation. Genom att ha detta, samt ett väl fungerande samarbete med ett flertal företag, såväl små som stora, kan vi alltid tillgodose varje enskild kunds önskemål och behov.

Det är ingen hemlighet att TongLoader® genom åren har varit, och är, vår huvudprodukt och TongLoader® har blivit ett begrepp inom sågverksbranschen, något vi är ödmjukt stolta över. I syfte att förvalta det förtroendet bedrivs en ständig utveckling på maskinen för att göra den än bättre på att uppfylla våra kunders förväntningar. Framtec har ett licensavtal med ett kanadensiskt företag, PLC, och innehar försäljningsrätten i hela Europa. TongLoader® är patenterad och försedd med varumärkesskydd i hela Europa.

Som kund kan du köpa TongLoadern men även våra övriga maskiner antingen direkt av oss eller av någon annan maskinleverantör då vi även säljer också till dessa. I början av april 2017 hade vi sålt totalt över 200 TongLoadrar till den Europeiska marknaden. Framtecs TongLoader finns i de flesta länder i Europa men även i bl.a Sydafrika och Australien.

Framtec är baserat i Nora, i natursköna Bergslagen, omgivet av milsvida skogar där sågverksnäringen har traditioner sen medeltiden. Det är även här som TongLoadern designas, konstrueras och tillverkas liksom de flesta andra av Framtecs maskiner.

Historia

Framtec AB har sina rötter långt tillbaka i dåvarande CHEJ i Nora AB och har bedrivit sin verksamhet i nuvarande form sedan år 2000 då Bertil Flodman och Sven-Olov Carlsson, tidigare CHEJ och Viking in Nora AB, startade upp Framtec i Nora AB. Fram till 2008 drev dessa företaget framgångsrikt då det såldes till Catech AB. Hösten 2010 gick Catech i konkurs och drog med sig Framtec i fallet. Nya Framtec AB bildades november 2010 av Bertil Flodman, Per Gunnar Ekman, Sven-Olov Carlsson och Stefan Berggren. Företaget drivs i skrivande stund (2017) av PG Ekman och Rickard Karlsson i samma anda som grundarna, dvs som ett litet, fristående och flexibelt företag.

GDPR

GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny EU-förorodning som gäller från och med 25 maj 2018.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.